F10 desinfectie 1liter
  • F10 desinfectie 1liter

F10 desinfectie 1liter

€ 89,95

F10 Kiemdodende vloeistof

Concentraat

ACTIEVE BESTANDDELEN:

- 5,40g/100ml benzalkoniumchloride

- 0,4g/100ml poly(hexamethyleenbiguanide) hydrochloride

EEN MULTIFUNCTIONEEL BREEDSPECTRUMPREPARAAT, EFFECTIEF TEGEN BACTERIËN, SCHIMMELS, VIRUSSEN EN SPOREN OM PLAATSELIJK AAN TE BRENGEN VOOR HET VOORKOMEN EN BEHANDELEN VAN ADEMHALINGSZIEKTEN, VOOR NEUS- EN SINUSSPOELING, OM WONDEN UIT TE SPOELEN EN ALS HUIDBESMETTINGSOPLOSSING.

Op een droge plek onder 30°C bewaren

Niet op voorraad


 

 

 

GEBRUIKSAANWIJZING:

Alleen gebruiken zoals staat aangegeven

Voorkomen en behandelen van ademhalingsziekten:

Prepareer met schoon of gedistilleerd water een oplossing van 1:250 van F10 kiemdodende vloeistof. Dien dit twee maal daags 20 tot 30 minuten plaatselijk toe met een verstuiver of zoals wordt aangegeven door de dierenarts.

Neus- en sinusspoelen om verzameld slijm en ontstekend materiaal te verwijderen:

Prepareer met een normale zoutoplossing een oplossing van 1:250 van F10 kiemdodende vloeistof. Houd het dier in bedwang met zijn kop naar beneden om inademen van de vloeistof te voorkomen en spuit in de holte zoals vereist.

Uitspoelen wond:

Prepareer met een normale zoutoplossing een oplossing van 1:250 van F10 kiemdodende vloeistof en spoel de plek van de wond uit zoals vereist.

Huid ontsmetten:

Prepareer met schoon of gedistilleerd water een oplossing van 1:250 van F10 kiemdodende vloeistof. Breng deze plaatselijk aan door te spoelen, spuiten of te laten weken en laat drogen aan de lucht.

HOUDBAARHEIDSPERIODE GEMENGDE OPLOSSINGEN: Het is het beste om de toegediende oplossing dagelijks te vervangen.

WAARSCHUWING ALLEEN VOOR BEHANDELING VAN DIEREN BUITEN BEREIK VAN KINDEREN HOUDEN

Plaats de dop terug na gebruik. De verdunde oplossing zal minstens 3 maanden stabiel blijven.

VEILIGHEIDSINSTRUCTIES Niet met zeep of andere chemicaliën mengen. Vermijd contact met de ogen.

EERSTE HULP Bij inname: niet het braken opwekken, geef melk of water om te drinken. Bij oogcontact: oog openhouden en 15-20 minuten met water spoelen. Contactlens verwijderen na de eerste 5 minuten, dan blijven spoelen. Raadpleeg een arts.

OPSLAG EN OPRUIMEN Bewaren in de gesloten, oorspronkelijke verpakking op een koele, goed geventileerde plek. Niet voor langere perioden in direct zonlicht bewaren.

De lege verpakking en resten van het product opruimen bij het huisafval.

Dit veterinaire medicijn is op de markt gebracht in overeenstemming met de ontheffingsregeling voor kleine dieren, beheerd door het diergeneesmiddelendirectoraat in het Verenigd Koninkrijk, voor gebruik op huisdieren, waaronder duiven, kooivogels inclusief roofvogels, reptielen, kleine knaagdieren (hamsters, cavia’s, muizen, ratten), konijnen en fretten.