Over free flight

Wat is free flight? Simpel uitgelegd: Het buiten vliegen van je papegaaien en die weer op commando terug krijgen.

Free flight met je papegaai is iets moois en magisch. Je laat namelijk je ‘niet gedomesticeerd’ huisdier buiten los. Maar er zitten ook risico’s aan. Je papegaai is namelijk ook een prooidier die gevaar loopt tijdens het los buiten vliegen. 

Tijdens de cursus leer ik je op een verantwoordelijke en eenvoudige manier je vogel te trainen. Ik ben een voorstander van dat de eigenaar (jij) dit zelf doet onder begeleiding (van mij) en zo ook leert door te zetten, geduld te hebben en tegen problemen aan loopt die je samen oplost. Want jij en je vogel zullen in de jaren veranderen en er komt elke keer weer een andere uitdaging.

Free flight trainen is goed voor zowel de vogel als voor de eigenaar. Want je investeert meer tijd en energie in je vogel. Zowel met trainen als met voeding en verzorgen.

Het vrij laten vliegen van je papegaai vergt dus ook kennis over hoe je een vogel het beste kan trainen. Ik gebruik daarvoor tijdens de cursus positieve bekrachtiging. Ik hoop dat u inziet dat het risicovols is en jij en de vogel daar zo goed mogelijk op voor willen bereiden en niets aan geluk en toeval over laten.